#ikredhetnietmeer

In het programma Jinek van 6 september spraken twee mensen open over hun verhaal. Stef van der Werf, winkelmanager bij Gall&Gall, verdient netto €2200,-, is alleenstaande vader van twee kinderen en heeft flinke geldzorgen. Verpleegkundige Rebecca Boltong houdt €50,- per maand over voor boodschappen. Zij waren zo moedig hun verhaal te doen.

Het programma Kassa vraagt aandacht voor mensen die niet meer rond kunnen komen via hun campagne ‘#ikredhetnietmeer’. Lees hier meer.

Hoeveel mensen in jouw omgeving hebben geldzorgen, waar je het niet van weet? Ik moedig kerken aan om de campagne van Kassa te delen op hun nieuwsbrief/website en er in de komende zondagse diensten aandacht voor te vragen. Ik moedig mensen aan om hieraan mee te doen. Ik moedig mensen ook aan om hier gesprek over aan te gaan met mensen in jouw omgeving, in de kerk en daarbuiten. En ik moedig mensen aan om aan iemand eerlijk te vertellen als jij het ook niet meer redt. Je bent echt niet de enige. Wees moedig en deel je verhaal.

Ik kan trouwens langskomen in uw kerk om handvatten aan te reiken over hoe je in gesprek kunt gaan over geldzorgen. Want, daarnaar vragen of over spreken is vaak niet makkelijk. We hebben in de komende tijd veel moedige mensen nodig, zoals Stef en Rebecca.

De hele uitzending van Jinek is hier terug te zien, aflevering zeven. En wil je de presentator van Kassa zien vertellen over hun campagne? Kijk dan hier.

Om de week schrijf ik een pareltje uit mijn werk: Een tip, ervaring, persoonlijk verhaal, gedicht of iets anders. Ter inspiratie voor jou als diaken/christen om je in te zetten voor mensen die in armoede leven.

Christiaan Dekker, diaconaal consulent

Scroll naar boven