De Protestantse Gemeente Schoonebeek is de 400ste groene kerk

Afgelopen maand bereikte GroeneKerken een mijlpaal: het netwerk bestaat uit 400 kerken. 400 kerken die zich bezighouden met duurzaamheid en elk jaar groene stappen zetten. De Protestantse Gemeente Schoonebeek is de 400ste kerk die zich aansloot bij dit netwerk.

Willem van Engelenhoven is ouderling en voorzitter van de commissie Vorming en Toerusting in Schoonebeek en organiseerde afgelopen jaar verschillende ‘groene’ activiteiten in zijn gemeente. “De jeugd ontwierp een ‘groene kerk-mascotte’, die we nu gebruiken bij alle activiteiten en publicaties die betrekking hebben op de groene kerk,” vertelt hij. “In april zijn we gestart met Stapril. Ik liep iedere dag een rondje Schoonebeek van ruim tien kilometer. Gemeenteleden konden mij sponsoren en het opgehaalde bedrag van 2550 euro is besteed aan de zonnepanelen die intussen op de kerk geplaatst zijn. Volgend jaar willen wij als kerk van Stapril een dorpsactiviteit maken. We lopen dan voor een groenproject in het dorp. Zo zetten we letterlijk stappen naar een duurzamere kerk en gemeente.” Daarnaast zijn ze in Schoonebeek begonnen met het inzamelen van frituurvet. De opbrengst wordt besteed aan projecten die passen bij een groene kerk, bijvoorbeeld een pastorietuin met meer planten, struiken en fruitbomen.

Hoe betrek je jongeren? Wat betekent duurzaamheid voor een christen? Hoe creëer je bewustzijn zonder wrijving? Lees het hele artikel op GroeneKerken.nl.

Scroll naar boven