Beleidsplan 2023 - 2028

We horen allemaal bij een gemeente. Daar zijn de mensen die we kennen, daar is de
plek waar we God ontmoeten in Zijn huis, daar delen we zorgen, blijdschap en verdriet.

Maar een kerkelijke gemeente bestaat niet op zichzelf: we zijn allemaal deel van de
Kerk van Jezus Christus. Dat mogen we vieren in goede tijden en daar mogen we ons aan vastklampen als het water ons aan de lippen staat.

De classis is er om gemeenten te helpen samen Kerk te zijn. In Groningen en Drenthe delen we ervaringen en lessen, zetten onze kwaliteiten in om de buren te helpen en durven elkaar om hulp te vragen. Nou ja, soms is dat best moeilijk…

Daarom vindt u in dit beleidsplan speerpunten en aandachtsvelden waarmee de Classis deze samenwerking duurzaam wil maken voor de toekomst.

De vier speerpunten van het beleidsplan 2023-2028:

  1. Geloofsgesprek. Wat betekent het voor ons dat wij op onze plek gemeente van Christus zijn? Wat betekent ‘geloven’? Hoe voelen wij ons verbonden met God en Christus?
  2. Vieren. Er zijn steeds minder ambtsdragers, daarom zoeken we naar creatieve en solidaire manieren om op zoveel mogelijk plekken een vierplek te behouden.
  3. Diaconie. Het breed moderamen wil de diaconale taken van plaatselijke
    gemeenten activeren en ondersteunen om te voorzien in lokale behoeften. Daar hoort ook samenwerking bij.
  4. Beheer. Omdat we elkaar meer en meer nodig hebben, richten we ons op zo laag mogelijke belasting van vrijwilligers, bijeenkomsten en vergaderingen zo dicht mogelijk bij de mensen, maar ook inhoudelijk bemoedigen en leren.

Beleidsplan 2023 - 2028: Naar duurzaam gemeente-zijn

Scroll naar boven