Ds. Ellen Peersmann - PB2 - Foto Kiek van Siek

Classispredikant

Vanaf 1 januari 2024 is ds. Ellen Peersmann classispredikant van Groningen-Drenthe. Zij is het verbindende gezicht van de PKN in de twee provincies en mag de gemeenten inspireren en in gesprek brengen. Ellen Peersmann heeft ervaring in het onderwijs en als gemeentepredikant en classisvoorzitter in Friesland. Het raakt haar dat er in deze provincies zoveel kleine gemeenten zijn die moedig doorgaan; blijven bidden, de Bijbel blijven openen. Ze wil hen daar graag bij helpen.

“Vaak bestaat de kerkelijke gemeenschap nog uit een klein groepje mensen. Wat is dan je drijfveer? En heeft die iets met je geloof te maken?” – Ellen Peersmann

Een classispredikant probeert alle gemeenten, predikanten en kerkelijk werkers eens in de vier jaar te bezoeken. Hij of zij adviseert plaatselijke predikanten en helpt als er problemen ontstaan binnen een gemeente. De classispredikant bemoedigt, brengt gemeenteleden en kerkenraden samen en herinnert de gemeenten aan het wezen van de kerk: het evangelie, de gemeenschap, het diaconaat en de roeping/zending van de kerk.

Contact met ds. Ellen Peersmann

 

Telefoon: 06 – 58 01 52 61
E-mail: e.peersmann@protestantsekerk.nl

_DSC5451 kopie
Scroll naar boven