Bezoek ook...

Groningen en Drenthe barsten van de prachtige initiatieven. Bent u benieuwd naar wat er in uw regio allemaal gebeurt? Neem dan eens een kijkje bij de organisaties en projecten hieronder.

Interkerkelijk Dovenpastoraat | Christelijke Bibliotheek voor Blinden en slechtzienden | Stichting Pelgrimeren in Groningen | Kinderhotel Burcht Wedde | Groninger Kerkbode | Gezamenlijk Zondagsblad | Kerk in Stad

Interkerkelijk Dovenpastoraat

In het Dovenpastoraat werken vier kerken samen: PKN, CGK, NGK en GKV. Dove en horende leden uit deze kerken ontmoeten elkaar in de Interkerkelijke Commissie voor het Dovenpastoraat. Deze commissie organiseert kerkdiensten in gebarentaal, doet pastoraal bezoekwerk en organiseert bijvoorbeeld een Bijbelkring. Er zijn kerkdiensten waar vooral dove mensen komen en ook zogenaamde gecombineerde diensten, dat wil zeggen samen met een horende gemeente. Zo willen we samen als dove en horende kerkleden gemeente van Christus zijn.

Zowel bij de dovendiensten als de gecombineerde diensten is iedereen natuurlijk hartelijk welkom. Kijk voor actuele diensten en meer informatie op www.doofenkerk.nl.

Christelijke Bibliotheek voor Blinden en slechtzienden (CBB)

De CBB is gespecialiseerd in het toegankelijk maken van lectuur en informatie voor mensen met een leesbeperking. Voor blinden en slechtzienden, maar ook voor mensen met een motorische of cognitieve beperking. Bent u iemand met een leesbeperking die hulp nodig heeft om te kunnen lezen? Dan kunt u contact opnemen met de Klantenservice, die zo nodig een consulent inschakelt. De consulent geeft de juiste informatie en ondersteuning om gebruik te kunnen en blijven maken van aangepaste leesvormen. Dit kan door middel van een informatiepakket, individuele begeleiding aan huis, een ‘10 minuten verhaal’ of een presentatie op uw bijeenkomst. Het telefoonnummer van de Klantenservice van de CBB te Ermelo is 0341 56 54 77. Kijk voor meer informatie op www.cbb.nl.

Logo-CBB-CMYK

Stichting Pelgrimeren in Groningen

Voor pelgrimeren hoef je niet meer ver weg: we kunnen ook pelgrimeren in Groningen. Er zijn ontzettend veel middeleeuwse kerken te bewonderen in Groningen. In totaal biedt SPiG:
* 145 gratis routes van ongeveer 8 kilometer: rondwandelingen waarin al die historische waardevolle kerken centraal staan. De rondwandelingen gaan over graspaden, voet- en fietspaden en een enkele keer een stukje weg waar dat niet anders kan.
* 65 dagroutes van ongeveer 21 kilometer.
* Voor degenen die dagen achter elkaar willen pelgrimeren zijn er maar liefst 45 etappes beschikbaar van camping tot camping of van B&B tot B&B.

De wandelingen zijn te downloaden via www.spig.nl. Kerken kunnen de routes ook gebruiken om zelf pelgrimswandelingen te organiseren. Naast een tekstbeschrijving van de route is er een kaart beschikbaar, en een GPX-bestand voor mensen met eigen wandelnavigatie op mobiel of GPS-toestel.

Inhoudelijk is elke wandeling voorzien van de volgende te downloaden bijlagen:
* Infobestand
* Bezinningsbestand
* Christelijke spiritualiteitsbestand
Voorts is er per route informatie over parkeerplaatsen, OV-voorzieningen en toegang tot de kerken.

Kinderhotel Burcht Wedde

Kinderhotel Burcht Wedde in Westerwolde biedt kinderen (met hun gezinnen) een onbezorgde vakantie van vrijdagmiddag t/m zondagmiddag. Binnen tien minuten na ontvangst worden kinderen omgekleed tot prinsen en prinsessen, en krijgen ze een bijzonder gevarieerd aanbod aan activiteiten verzorgd door medewerkers van deze Stichting. Denk dan aan boogschieten, vlot bouwen en varen in de gracht, pannenkoeken bakken (er is een fantastische keuken), enzovoort.

Het Kinderhotel is voor alle kinderen die 'aan de andere kant van het geluk geboren zijn'. Dat kan van alles zijn: armoede, trauma, echtscheiding, incest, etc. De medewerkers van het Kinderhotel hoeven daar niets van te weten. Er zijn in totaal tien slaapplekken verdeeld over drie kamers. Een regulier weekend, inclusief alle verzorging, kost € 1500,- maar als dat geld er niet is vult de Stichting Burcht Wedde dat aan. Meer weten? Kijk op burchtwedde.nl.

Kinderhotel

Groninger Kerkbode

De Groninger Kerkbode (PKB) is een uitgave van de Stichting Groninger Kerkbode Groningen van alle gemeenten van de Protestantse Kerk Nederland (PKN) in de provincie Groningen.

De Groninger Kerkbode verschijnt eens in de twee weken, met informatie over en vanuit de protestantse gemeenten die zijn aangesloten bij de Ring Groningen, Ring Noordoost-Groningen, Ring Oost-Groningen, Ring Westerkwartier en Ring Winsum.

De Groninger Kerkbode informeert kerkleden wekelijks over het reilen en zeilen in eigen en omliggende gemeente(n). Daarnaast houdt de redactie de lezers ook op de hoogte van wat er gaande is in kerkelijke gemeenten, provinciaal en landelijk. Tevens biedt zij de lezers stof tot nadenken en bezinning, waarbij kinderen en jongeren niet vergeten worden. www.groningerkerkbode.nl

Groninger Kerkbode

Gezamenlijk Zondagsblad

Het Gezamenlijk Zondagsblad (GZ) voor de Protestantse Kerk informeert en inspireert betrokken kerkmensen in Drenthe, Overijssel en Flevoland. Dat doet het al sinds 1911. In het GZ vindt u:

info over kerkelijk en christelijk leven dichtbij en wereldwijd | actualiteiten | columns | commentaren | overzicht kerkdiensten | bijbelrooster | RTV-tips | boek- en cd-besprekingen | interviews | bijbelstudies | concert- en activiteitenagenda | info over cursussen, workshops en lezingen | kerkelijke mutaties

Het Gezamenlijk Zondagsblad is een uitgave van Topic Creatieve Communicatie, Wierden. gezamenlijkzondagsblad.nl

Gezamenlijk Zondagsblad

Kerk in Stad

Kerk in Stad is een informatie- en opinieblad voor kerkelijk Groningen en verschijnt elke twee weken op papier en digitaal. Kerk in Stad wordt mogelijk gemaakt door de Protestantse Gemeente Groningen, de Protestantse Gemeente Damsterboord en Dekker Creatieve Media en Druk.

We willen graag breder kijken dan onze ‘eigen’ kerkgemeenschappen: we hebben een oecumenische blik en gaan op zoek naar boeiende en belangrijke verhalen in verschillende kerken en geloofsgemeenschappen in Groningen.

Kerk in Stad heeft een onafhankelijke redactie en valt onder Stichting Kerk in Stad. Naast de redactie, die bestaat uit mensen uit zoveel mogelijk verschillende Groningse kerken, schrijft een grote groep scribenten en gastschrijvers ook artikelen. Zo laten we het brede scala aan overtuigingen en geloofservaringen zien dat de geloofsgemeenschappen in Groningen zo rijk maakt. We verbinden onszelf en onze lezers met elkaar en anderen. www.kerkinstad.nl

image009
Scroll naar boven