Onbekend maakt onbemind

Pas had ik een gesprek met alle praktijkondersteuners huisartsen (POH) in Stadskanaal. Zij hadden iets over mijn functie gelezen in de krant en dachten: Wellicht zou de kerk ook wel iets kunnen betekenen voor onze cliënten. Ik deelde de uitnodiging in mijn netwerk en vervolgens zaten zij ook aan tafel met Sander Hof, diaken van de Katholieke Kerk, Aad Zuijlekom, voorganger van de CGKV en Rita Warris, diaken van PKN Stadskanaal. Ook een psycholoog schoof nog aan.

We hadden een mooi en waardevol gesprek. De POH-ers verwonderden zich erover wat de kerken allemaal konden betekenen en welke activiteiten er allemaal georganiseerd werden, zoals koffieochtenden, maaltijden, pluktuin achter de parochie voor groente en fruit, activiteiten voor ouderen. Naast alle geestelijke, pastorale en diaconale hulp waar zij voor ingeschakeld kunnen worden in allerlei situaties. Ook onderling konden de kerken elkaar nog de bal toespelen in een aantal activiteiten.

Wie weet waar deze samenwerking toe leidt.

Om de week schrijf ik een pareltje uit mijn werk: Een tip, ervaring, persoonlijk verhaal, gedicht of iets anders. Ter inspiratie voor jou als diaken/christen om je in te zetten voor mensen die in armoede leven.

Christiaan Dekker, diaconaal consulent

Scroll naar boven