Verbindingen die je toevallen

Verbindingen leggen is een van de belangrijkste taken uit mijn werk. Regelmatig geen toeval hoe ik verschillende mensen tref op het juiste moment. Zo ook hoe de twee coördinatoren voor Schuldhulpmaatje Westerwolde in het zadel kwamen.

Dat begon bij mijn kennismaking vorig jaar met het Noodfonds Westerwolde (januari 2021). Zij hadden versterking nodig voor hun bestuur. Die vond ik in Deborah Fontijn, een ‘kersverse’ diaken uit Protestants Blijham, waar ik contact mee kreeg (maart 2021). Zij is voor het eerst diaken en zocht naar iets wat bij haar past. Ik vroeg Deborah, een medediaken en twee andere Noodfondsbestuursleden als gastvrouwen en -heren om de workshop armoede in Vriescheloo mogelijk te maken (oktober 2021). Op die workshop leerden wij een vrouw uit de Baptistengemeente Vriescheloo kennen. Bij het oprichten van de werkgroep Schuldhulpmaatje (oktober 2021) met ook de Noodfondsbestuursleden, dachten we aan deze vrouw als mede-coördinator, samen met Deborah. Deborah zocht haar op, vond de klik en inmiddels hebben ze zich samen aangemeld voor de training voor coördinator bij Schuldhulpmaatje (februari 2022). En extra mooi is: de stichting Noodfonds Westerwolde pasten we aan, zodat nu ook Schuldhulpmaatje Westerwolde daaronder valt. De nieuwe naam luidt: Op de Kloet’n kom’ (betekent: er bovenop komen). Zo is het bestuur van deze stichting nu ook verder versterkt met toevoeging van de werkgroep. Uiteraard is een extra kracht nog zeker welkom. Evenals Schuldhulpmaatjes. Mocht u dit nu ‘toevallig’ lezen…

Om de week schrijf ik een pareltje uit mijn werk: Een tip, ervaring, persoonlijk verhaal, gedicht of iets anders. Ter inspiratie voor jou als diaken/christen om je in te zetten voor mensen die in armoede leven.

Christiaan Dekker, diaconaal consulent

Scroll naar boven