Project energiearmoede Onstwedde

Er is een bijzondere samenwerking gaande met diaconieën in Onstwedde, de gemeente Stadskanaal, wooncoöperatie Lefier, welzijnsorganisatie Welstad en projectleider van jouwbespaarcoach.com (zie hun website voor meer info). Zij zorgden er samen voor dat in de verschillende wijken in Onstwedde aangebeld werd met gratis energiebesparende tassen en info. Zij legden uit hoe je gratis advies kunt krijgen van een bespaarcoach en een quick scan kunt laten uitvoeren op je huis voor energiebesparende maatregelen. Ook hoe je via een gesprek met hen ontdekt voor welke subsidies of regelingen je in aanmerking komt. En als je nu lijdt onder de stijgende prijzen, kun je vrij makkelijk een afspraak plannen met de ervaringsdeskundige van Welstad. Hij komt dan langs om door te praten over je problemen en door korte lijnen met de gemeente kunnen ze kijken hoe zij je kunnen helpen.

Win-win-winsituatie dus. Mensen worden geholpen, voorzieningen worden gebruikt en bekend, verborgen leed wordt mogelijk opgespoord, als kerk leer je meer mensen kennen en je werkt hierdoor met elkaar samen.

Om de week schrijf ik een pareltje uit mijn werk: Een tip, ervaring, persoonlijk verhaal, gedicht of iets anders. Ter inspiratie voor jou als diaken/christen om je in te zetten voor mensen die in armoede leven.

Christiaan Dekker, diaconaal consulent

Scroll naar boven