Nieuwe classispredikant binnenkort bekend!

De classispredikant is het gezicht van de classis. Deze predikant adviseert, bemoedigt en verbindt de plaatselijke gemeenten en predikanten. Sinds het begin van de huidige classisindeling bekleedde ds. Jan Hommes in de Classis Groningen-Drenthe deze positie. Na de ambtstermijn van vijf jaar gaat hij eind 2023 met emeritaat. Hij wordt per 1 januari 2023 opgevolgd door… Dat horen we op dinsdag 10 oktober!

Een selectiecommissie is de afgelopen tijd bezig geweest met het zoeken naar een geschikte opvolger voor ds. Hommes. De commissie is verheugd een zeer geschikte kandidaat te hebben gevonden, die op de classisvergadering van 10 oktober 2023 gepresenteerd, beroepen en benoemd zal worden. De commissie bestond uit drie leden namens de classicale vergadering, aangevuld met de scriba van de landelijke Synode, ds. René de Reuver, en directielid Marjolein Willemsen. Tijdens de bespreking van de ontvangen sollicitaties is ook teamleider HR, Jelmer Voet, betrokken geweest.

De classisvergadering van 10 oktober is voor iedereen toegankelijk. Ze vindt plaats in de Pauluskerk, Beilen en begint om 19:30 uur. De vergadering is ook te volgen met een livestream. Meer informatie over de classisvergadering vindt u hier.

Scroll naar boven