Kinderhotel Burcht Wedde

Aan welke kant van het geluk ben jij geboren?

Een indringende vraag die voortkwam uit een bijzonder bezoek aan het Kinderhotel Burcht Wedde, in Westerwolde. Pas kreeg ik hier samen met ds. Van de Griend, diaken Siep en een ervaringsdeskundige armoede een uitgebreide rondleiding door Frank Ferrari, de voorzitter van deze Stichting. De bedoeling is dat kinderen (met hun gezinnen) hier een onbezorgde vakantie kunnen hebben van enkele dagen.

Binnen tien minuten na ontvangst worden kinderen omgekleed tot prinsen en prinsessen, en krijgen ze een bijzonder gevarieerd aanbod aan activiteiten verzorgd door medewerkers van deze Stichting. Denk dan aan boogschieten, vlot bouwen en varen in de gracht, pannenkoeken bakken (er is een fantastische keuken), enzovoort. Op de vraag voor wie dit is, antwoordde Frank: “Voor alle kinderen die aan de andere kant van het geluk geboren zijn.” Vandaar dus die vraag aan het begin.

Indringende vraag. Ja, het maakt uit waar je wieg staat. Mocht je als kerk of diaconie Kinderhotel Burcht nog niet op het collecterooster hebben staan, voeg ze dan alsjeblieft toe. Voor één kind kost het 150 euro om een heel weekend zorgeloos te zijn, te weten hoe het is aan de ‘juiste kant’ van het geluk. Meer weten? Kijk op burchtwedde.nl. Daar lees je ook alles over giften. Als je de foto’s ziet van hoe de kinderen als prinsen en prinsessen glunderen, dan weet je: Dit soort ervaringen zijn onbetaalbaar.

Om de week schrijf ik een pareltje uit mijn werk: Een tip, ervaring, persoonlijk verhaal, gedicht of iets anders. Ter inspiratie voor jou als diaken/christen om je in te zetten voor mensen die in armoede leven.

Christiaan Dekker, diaconaal consulent

Scroll naar boven