3 november '23

Theater voor kerken en vrijwilligers: Vier verschillen

Een theatervoorstelling in Haren voor mensen die actief zijn bij vrijwilligersorganisaties, sportverenigingen en kerken. Op ludieke en interactieve wijze worden scenes gespeeld waarbij vooroordelen uitvergroot worden en ‘pijnlijke’ gevolgen van uitsluiting de revue passeren. Na de voorstelling is er een nagesprek met het publiek.

Met de theatervoorstelling Vier Verschillen wordt diversiteit en inclusie in de breedste zin van het woord bespreekbaar gemaakt. Door te lachen ontstaat er ruimte voor interactie. De onderwerpen die uitgespeeld worden zijn herkenbaar en zetten de bezoeker aan het denken over diens eigen vooroordelen en gedrag en of dat mogelijk een rol speelt binnen de vrijwilligersorganisatie waar men bij betrokken is.

Vier verschillen is een project van Solidair Groningen & Drenthe. Het doel is het vergroten van bewustwording rondom inclusie en diversiteit en de bereidheid daar iets mee te willen doen. Hiermee wordt het welzijn van mensen en de leefbaarheid van de samenleving vergroot. De regie van de voorstelling is gedaan door Meintsje Hoeksma en wordt gespeeld door Nanda Mulder en Meintsje Hoeksma.

Haren | De Mellenshorst, Waterhuizerweg 36 | 16:00 uur | forum.nl/nl/agenda/vier-verschillen

Scroll naar boven