31 mei '24

Drentse Rieders voor Oekraïne

U kent misschien al de Friese Rijders en hun tochten om hulpgoederen naar Oekraïne te brengen. De Drentse Rieders schieten hen te hulp. Hun actie: ‘Drenthe gaat voor 70.000 euro’.

Deze actie is gestart om vanuit Drenthe de Friese Rijders te steunen bij de hulp voor mensen in Oekraïne die het zwaarst te lijden hebben van de oorlog.

In Bovensmilde hebben de Rieders in december 2023 een oproep gedaan binnen de protestantse gemeente en het hele dorp om bananendozen te vullen met de gevraagde levensmiddelen. De actie kwam langzaam op stoom, maar resulteerde heel enthousiast in veel gevulde dozen (60) én een bijzonder mooi geldbedrag voor de Friese Rijders.

Sindsdien is de PG Bovensmilde actief gebleven voor Friese Rijders door lege bananendozen te verzamelen en deze met ingezamelde dekens, verbandmiddelen en incontinentiemateriaal naar Haulerwijk te brengen.

Toen ze het bericht kregen dat ‘het pakhuis eigenlijk nog méér aan kon’ dan werd ontvangen (en dat was/is al heel veel….) en dat daarom vanuit elke provincie heel graag 70.000 euro zou worden ontvangen om aan ‘de vragen om hulp’ te kunnen voldoen, besloten de Drentse Rieders er nog een schepje bovenop te doen…

Inmiddels is er op de website van Stichting Deel Je Talenten onder de afbeelding een bewegende doneerlink voor Oekraïne.

Lees hier meer over de actie en een interview met coördinator Wilma Noorda (diaken PG Bovensmilde).

Scroll naar boven