8 oktober '24

Classicale vergadering Zuidwest-Drenthe: 8 oktober 2024

Classis Dichterbij: dit keer vlak om de hoek voor de mensen van Ring Zuidwest-Drenthe. Op 8 oktober zijn we te gast bij de BrugEs-kerk in Dwingeloo en praten we over pionieren op het platteland. Want wat werkt voor een stad, werkt niet per se in een dorp, en andersom.

Iedereen is welkom: zowel ambtsdragers als andere geïnteresseerden. U vindt hieronder meer informatie over de onderwerpen en de agenda voor de avond.

>> Download de agenda met bijlagen <<

Na een vesper onder leiding van ds. Willemien van Berkum (PG Havelte) introduceert de Ring Zuidwest-Drenthe het avondthema: ‘Missie Westerveld’. De kerken in Westerveld (Zuidwest-Drenthe) werken sinds 2022 samen aan dit missionair project. Het doel is te zoeken naar duurzame vormen van kerk-zijn in onze geseculariseerde regio. Hoe kunnen ook kleinere, vergrijzende kerken op een realistische en positieve manier hun plek innemen in het dorp? Welke vormen van missionaire vernieuwing in de PKN (zoals pioniersplekken) zijn nuttig en haalbaar in een plattelandscontext? Ds. Mark de Jager, BrugEs-kerk Dwingeloo, zal tijdens de inleiding iets vertellen over de achtergrond van Missie Westerveld, de lessen tot nu toe, en verkennen welke ruimte er is voor (kleinschalige) missionaire revitalisering in de eigen context van de deelnemers aan de vergadering.

Wanneer: 8 oktober 2024, aanvang 19.30 uur (de kerk is open vanaf 19.00 uur)
Plaats: BrugEs-kerk, Bruges 26, 7991 CE Dwingeloo
Online volgen: Klik hier

P.S. Is Dwingeloo voor u wat ver weg? Probeer toch te komen! Als ‘De Classis Dichterbij’ reist de classicale vergadering de provincies door en maakt kennis met het lokale gemeenteleven. De volgende vergadering is misschien bij u om de hoek!

 

Foto: brugeskerk.nl

Scroll naar boven