Aan het begin

CLASSIS GRONINGEN-DRENTHE: UW CLASSISPREDIKANT,

Beste collega-predikanten, kerkenraden, afgevaardigden in de ringen en werkgemeenschappen

Vanaf 1 september ben ik werkzaam in de classis Groningen-Drenthe als classispredikant. Dat betekent dat ik vanaf dit moment aanspreekbaar ben als zodanig en mijn contactgegevens om mij te bereiken vinden jullie onder aan dit bericht.
Het is van belang dat de samenhang in de regio wordt gestimuleerd, soms in de ontmoetingen over kerk zijn in deze tijd, soms ook in het zoeken naar samenwerking tussen gemeenten of in het zoeken naar mogelijkheden voor predikanten in de regio waar ze al werkzaam zijn. Dat vraagt overzicht en kost tijd, maar met jullie hulp gaan we dat in gang zetten.
Een ander werkgebied is het zoeken naar nieuwe mogelijkheden, ruimte voor vernieuwing binnen de kerkelijke structuren, maar wellicht ook daarbuiten. Pionieren is een woord dat in dit verband veelvuldig wordt gebruikt, maar er is meer dan dat. Niet te moeilijk doen, sommige dingen gebeuren gewoon en samen zorgen we er voor dat we elkaar daarvan goed op de hoogte houden. Dat vind ik belangrijk.

Een aantal dingen zal ik doen namens het Breed Moderamen van de classis. Dat betekent dat er een aantal afspraken zijn met gemeenten die bezig zijn met het beroepingswerk, omdat het BM daarin een rol heeft toebedeeld gekregen.
Ik ben ook beschikbaar om gewoon zaken te bespreken. Zowel predikanten als kerkenraden kunnen mij raadplegen wanneer er vragen zijn. Dat kan over allerlei dingen gaan uiteraard en misschien dat ik de vragen ook niet (meteen) kan beantwoorden, maar kan ik van dienst zijn in de zoektocht en soms is wellicht een luisterend oor ook belangrijk. De pastorale houding mag van mij worden verwacht en zal ik inzetten waar gevraagd.
Ik zou het prettig vinden wanneer ringen en kerkgemeenschappen mij uitnodigen voor hun bijeenkomsten. Dat wil niet zeggen dat ik er altijd bij kan zijn, maar ik wil daarvoor wel mijn uiterste best doen, omdat ik deze plekken van ontmoeting erg belangrijk vind. Kerkordelijk is dat weliswaar vastgelegd, maar ik wil uitdrukkelijk aangeven dat ik het ook belangrijk vind daar bij aanwezig te zijn.
Ik ben ook beschikbaar voor bijeenkomsten om iets te vertellen over de classis, de kerk en alles wat daarmee samenhangt.

Nogmaals, voor vragen ben ik altijd bereikbaar, niet altijd meteen beschikbaar, maar u krijgt antwoord wanneer u een bericht inspreekt of een mail stuurt.

Ik wens ons een gezegende samenwerking,

ds. Jan Hommes
via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
tel. 06-51999711
website: classisgroningendrenthe.nl