1 juni '22

Workshops over armoede in Oost-Groningen: tweede ronde

Verjaardagsfeestjes mijden. Je kind zonder ontbijt naar school. Geen tandartsbezoek meer.

Dinsdag 19 april is de aftrap van de tweede ronde workshops ‘Armoede, waar hebben we het over?’ in Oost-Groningen. Op 1 juni zijn we in Veendam.

Deze workshop is voor iedereen in Oost-Groningen die op mensen in armoede betrokken is of wil zijn. Van familie tot vrijwilligers en professionals. Wat betekent armoede voor iemands dagelijks leven? Hoe (h)erken je geldzorgen en armoede? Wat kun je voor iemand betekenen hierin? Dat zijn de hoofdvragen. Huisartsen, welzijnsmedewerkers, wethouders, gemeentemedewerkers, diakenen en andere vrijwilligers reageerden positief op eerdere workshops.

Annamaria Evers, ervaringsdeskundige bij Sterk uit Armoede, vertelt in de workshop haar persoonlijke verhaal. „Er rust vaak een taboe op om hierover te praten. Daarom willen wij mensen uitnodigen om in gesprek te gaan. Ik vertel open over mijn ervaringen en nodig mensen uit ook open te zijn in wat zij denken.”

Vier workshops in het voorjaar

Dinsdag 19 april: d’ Ekkelkaamp in Onstwedde, Kerklaan 7

Maandag 9 mei: De Sprankel in Sellingen, Torenstraat 12

Donderdag 12 mei: Afterbeat in Veendam, Promenade 25

Woensdag 1 juni: Grote Kerk in Veendam, J.G. Pinksterstraat 5

Elke bijeenkomst is van 19.15 tot 21.45 uur en de toegang is gratis. Aanmelden of meer informatie? Neem dan contact op met Christiaan Dekker: workshoparmoede@gmail.com of 06-38772033.

Download de flyer

Scroll naar boven