16 mei '23

‘Vertel wat je ziet’ – kerken, Israël en de Palestijnen

Wie kent niet de spagaat van enerzijds je afkeer van antisemitisme (lees bijvoorbeeld de prachtige biografie over Etty Hillesum van Judith Koelemeijer en je ervaart weer de verbijstering over de Jodenvervolging) en anderzijds je afkeer van de politiek van de staat Israël jegens de Palestijnen?

De actualiteit van Israël is: het recente aantreden van een nieuwe regering, die een aantal zeer omstreden ministers bevat, en die de politieke macht boven het recht wil plaatsen en zo een einde dreigt te maken aan de toch al twijfelachtige democratie van de staat Israël. Wie zich kritisch over die politiek uitlaat, wordt al gauw van antisemitisme beschuldigd… ‘Israël en de Palestijnen’ ligt gevoelig in de kerk. Maar dat kan toch geen reden zijn om weg te kijken van nu al decennia durend Israëlisch onrecht en daar geen aandacht aan te besteden?

Ds. Liesbeth Burger, PKN-emeritus-predikant te Lochem, was recent enkele maanden in Israël en de door Israël bezette gebieden. Dit in het kader van EAPPI, het Oecumenisch Begeleidingsprogramma in Palestina en Israël, dat uitgaat van de Wereldraad van Kerken.

Op woensdagavond 16 mei 2023 komt zij in de PKN-kerk van Ezinge aan de Torenstraat haar verhaal vertellen, vertellen wat zij heeft gezien. Wij nodigen kerkenraden en leden van ons omringende gemeenten en ook ieder ander die geïnteresseerd is, uit om deze avond bij te wonen. Het zou fijn zijn als u tevoren opgeeft of u komt. Stuur een mailtje naar ds. Aart van Lunteren: a.van.lunteren@solcon.nl

Datum: 16 mei 2023
Tijd: 20:00 uur (inloop vanaf 19:30 uur)
Locatie: Kerk van Ezinge, Torenstraat 46

 

Scroll naar boven