28 augustus '23

Online introductiebijeenkomst huisvesting vluchtelingen

De Thuisgevers zijn het mooiste gezicht van Nederland,’ zegt schrijver Kader Abdolah. Toen hij zich dertig jaar geleden met zijn vrouw en dochter als nieuwkomer in Nederland vestigde, kregen ze een huis toegewezen in een dorpje bij Zwolle en werden warm ontvangen. “Maria, Stef en hun kinderen, ons contactgezin, brachten ons de Nederlandse taal bij, namen ons mee naar hun familie. Zulke mensen zijn heel belangrijk voor de integratie van nieuwkomers. Daarom zijn de Thuisgevers als een klein lichtje aan het einde van een donkere tunnel.”

Wil je meer informatie over hoe jij kunt bijdragen aan de huisvesting van vluchtelingen in je eigen huis, buurt of dorp, neem dan geheel vrijblijvend deel aan de online kennisbijeenkomst.

Deze vindt plaats op maandag 28 augustus van 19.30 – 20.30 uur. Meld je aan via welkom@dethuisgevers.nl o.v.v. aanmelding introductiebijeenkomst 28 augustus (Teamslink volgt na aanmelding).

Programma

  • Welkom, introductie en kennismaking
  • Ontstaan, doel en werkwijze Thuisgevers
  • Wat kun jij doen
  • Wat biedt de Thuisgevers
  • Afronding

De Thuisgevers dragen bij aan een duurzame oplossing voor de vastgelopen asielopvang door statushouders tijdelijk te huisvesten via maatschappelijke initiatieven. Dat doen zij in heel Nederland en ook in Groningen en Drenthe.

Dit gebeurt er nu al in Groningen en Drenthe. Wil je graag meer informatie ontvangen of heb je vragen, neem dan contact op met de Thuisgevers: welkom@dethuisgevers.nl | 06-21903658

Deze avond is een gezamenlijk initiatief van Solidair Groningen-Drenthe en de Thuisgevers.

Scroll naar boven