3 september '22

Inspiratiefestival Geloof in Oost-Groningen

Op 3 september 2022 is het zover: een dag vol workshops, ontmoetingen samen leren & inspireren bij het festival ‘Geloof in Oost-Groningen’. Georganiseerd door de kerken in Oost-Groningen. Iedereen is van harte welkom aan het water van het Oldambtmeer. Er is muziek en eten & drinken, en ook een rondvaart behoort tot de mogelijkheden. Over de hele dag verspreid is er een ruim aanbod van workshops, stands en er is veel muziek.

In de huidige tijd wordt het voor veel Oost-Groningers steeds lastiger om rond te komen. Dat is voor kerken en de andere betrokken organisaties een grote zorg. Daarom staat een aanzienlijk deel van het programma in het teken van concrete samenwerking. Door elkaar te ontmoeten, samen te ontspannen, in gesprek te gaan en nieuwe inspiratie op te doen, leggen we verbinding met elkaar op nieuwe en verrassende manieren.

Kies wat bij jou past – variatie genoeg!

Je bent de gehele dag welkom, en kunt zelf je dag samenstellen. Lunch is geregeld en je kunt zelf je programma kiezen door steeds de workshop te kiezen die bij jou past. Er zijn er meer twintig, met afwisselende thema’s. Voor de kenniszoeker is er inhoudelijke verdieping, met onderwerpen als duurzaamheid & klimaat, kerkelijke vernieuwing, armoede & zorg.

Maar ook als je laagdrempeliger activiteiten als dansen, muziek maken, koken zoekt, ben je aan je het juiste adres. Of kies voor een boottocht en ga in gesprek met de diverse regionale standhouders. Op deze dag richten we een ‘sociale marktplaats’ in waar je kunt kennismaken met o.a. wijkresto’s, humanitas, ervaringsdeskundigen armoede en sociale uitsluiting, Stichting Present, Schuldhulpmaatje, Alzheimercafé. De dag wordt afgesloten met een concert van Marieke Sleurink en haar band.

Locatie: Sportschool Rietkraag (en naastgelegen Christelijke Basisschool) Oostwold, aan de Binnenlanden 52
Tijd: van 10:00 uur (9:30 uur inloop) tot 16:30 uur

Scroll naar boven