14 januari '23

Estafette: Hulp aan Oekraïne

De Friese Rijders zijn een groep vrijwilligers die al vele ritten naar Oekraïne gemaakt hebben. In het begin brachten ze vooral levensmiddelen en namen dan vluchtelingen mee terug. Op dit moment brengen ze levensmiddelen, warme winterkleding, dekbedden en generatoren. Er gaan nu geen vluchtelingen mee naar Nederland.

We willen deze hulp breder trekken en willen vragen of elk onderdeel van de classis een keer een rit zou willen verzorgen. Niet allemaal tegelijk, maar een soort estafette. Zo start er bijv. elke twee weken ergens in de provincie een actie om spullen in te zamelen voor Oekraïne.

U kunt bijvoorbeeld een actie houden bij een lokale supermarkt: inzamelen van lang houdbaar voedsel, toiletartikelen. etc. Daarnaast kunt u ook warme winterkleding, dekbedden en hoezen inzamelen. Maar ook powerbanks en generatoren zijn nog erg nodig in Oekraïne.

Om de actie compleet te maken brengen dan twee vrijwilligers de spullen naar Oekraïne. Dit in samenwerking met de Friese Rijders. Zij hebben daar een contactpersoon. Een rit verzorgen kost ongeveer 1000 euro (kosten voor benzine en overnachting).

Wanneer een dorp of stad meedoet, hoeft het niet alleen een actie van de PKN-kerk te zijn. Zoek samenwerking met de andere kerken.

Helpt u mee? Informatie en aanmelden kan via www.frieserijders.nl

Scroll naar boven